top of page

ПРИЈАТЕЛИ>>

Animals' Voice Macedonia

Протест против еутаназија на животните

 

 На ден 14.09.2014 г. во Скопје, беше одржан мирен собир, прошетка со милениците по повод процедурата за носење нов Закон за заштита и благосостојба на животните и важноста истиот да биде унапреден во секој домен на заштитата на животните. Собирот е дел.... прочитај повеќе...

Биди гласен за безгласните -  2014

 На 23 Август во Младинскиот парк, Здружението за заштита на животните ГЛАСОТ НА ЖИВОТНИТЕ од Велес по трет пат организираше настан од хуманитарен и едукативен карактер со цел да се подигне свеста на граѓаните на Општина Велес за благосостојбата на бездомните животни и последиците од напуштањето на нивните миленици.  Преку музички хепенинг, детска креативна работилница, преку катче на кое се поставуваа најразлични прашања за милениците ... прочитај повеќе...

Одбележан 4-ти Април 2014 СВЕТСКИ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

По втор пат го одбележавме Светскиот ден на бездомните животни. Во центарот на градот барем за миг ги потсетивме граѓаните дека овој свет го делиме со други живи суштества кои ја заслужуваат нашата почит... прочитајте повеќе..

Една година од постоењето на "Гласот на животните"

Бројач на посетеност

ДОНИРАЈ

Донации за итни случаи !

Вакцинација на кучиња и мачки
bottom of page